fredag 29 maj 2009

Sommarbidrag

Det har ju varit ett par dagar med dåligt (eller bra, beroende på hur man ser det) väder, så jag har hunnit pyssla lite.

Denna gången blev det ett bidrag till Scraplagrets utmaning -SVENSK SOMMAR-. Det fick bli en Lo denna gången oxå, det är nog det jag helst gör tror jag. Även om jag gillar variation, med kort och alter så återvänder jag oftast till LO's igen :)

Utmaningen är att inspireras av den svenska sommaren. Tänk jordgubbar, midsommarblomster, gröna skogar, gyllene solnedgång, citronfjärilar... eller vad som helst som DU associerar med sommaren. Skapa sen något utifrån din tanke.

Jag tänkte direkt på ett fotomontage jag hade i min lilla låda som jag gjorde när jag håll på och pula som mest med Photoshop. Fotot är lite större och jag har haft lite svårt att göra något med det. Men nu passade det.


Färgerna är långt ifrån de bästa ser jag nu, men det får gå ändå. Fotot är från när min son och jag tog oss en fototur en tidig morgon för något år sen. Soluppgången var fantastisk, och om man tittar noga på bilden så ser man att det simmar en svan i solblänket.

Detaljbild 1: Pappret som sticker fram lite under fotot har jag veckat med min lilla pappersveckare från Panduro. den gillar jag! Man kan vecka allt möjligt, papper å blommor, ja allt möjligt. Kul! Har stansat ut lite blommor och satt en pärlplutt i mitten.

Detaljbild 2: Jag har dragit med en "edge scrapper" längs kanten på fotot och sedan chalkat kanterna, gillar kontrasten det ger. Och sen har jag snott ihop en liten blombukett, det hör ju verkligen sommaren till. Man går ut i sin trädgård och klipper av några vackra rosor och kanske lite sky och ett vackert blad. Knyter ett band om och tar med som gåva till värdinnan när man går bort till grannarna för att grilla. Det är sommar för mig!

Nu är det dax att bege sig iväg en stund...

Tack för att ni tittar in till mig!

torsdag 28 maj 2009

Vilken underbar dag!!!

Trots det urtrista vädret så har jag haft en kanondag!

Först var jag hos Lillnettan och hämtade min underbara gorjuss-girl stämpel som jag beställt, sen åt jag lunch med en kompis på stan, och när jag kommer hem och tar in posten så har jag fått ett brev. Sliter förstås upp kuvertet och vad får jag väl se? Jag har fått en KAOS-award!!! TACK snälla, söta, rara, gulliga, underbara LOUISE!!! Åh, vilken vän jag funnit i dig!


Titta titta!

Så här har hon skrivit om mig på sin blogg: Denna Kaos awarden går också till en otroligt duktig tjej. Hon har verkligen hittat sin stil. Alla hennes alster är bara så otroligt vackra. Hon ger mig tips och nya idèr och är en otroligt god vän. Önskar att jag vore lika duktig som henne. Det är ju nästan så jag börjar gråta, gulle gulle dig!

Men inte nog med det! Nänä då! Tro det eller ej, men jag har faktiskt fått en KAOS-award till!!! Denna kommer från Angelica, en alldeles underbart go tjej, som jag önskar att jag bodde mycket närmre, på kramavstånd typ! Så här skriver hon om mig:

BellaMio
Fastnade på hennes sida för ett bra tag sedan och där är alldeles underbara kreationer. Mysig tjej med rötterna i Oskarshamn (där även en annan underbar människa bor! *ler*). Skriver uppmuntrande och stöttande i sina kommentarer och har alltid ett gott ord på vägen att delge till sina medmänniskor! Gör grymt snygga blommor och är skitduktig på färgläggning (vilken som helst!) av stämpelmotiv!

Nu rinner tårarna kan ni tro! Två så här underbara skrivelser till/om mig på en och samma dag, ojoj! Jag är så glad att jag började med denna hobby, den har givit mig så mycket. Och inte minst alla dessa nya vänner som visat sig vara världens bästa tjejer!


Men ni ska väl ändå inte tro att det är stopp där, nope, inte alls...

Av både Essmo och Louise har jag dessutom tilldelats/utmanats med denna fina Award:


Denna award är lite speciell. Man ska nämligen ge den till någon som man tycker har en ärlig anda gällande skapandet! Och tänk! De tycker att jag har det!!!

Man ska även skriva 10 saker ärligt om sig själv och sen skicka Awarden vidare till 7 personer...

So here I go:

  1. Jag har hemskt svårt att hålla reda på mina nycklar! Ligger de inte i handväskan så kommer jag aldrig hitta dem igen!
  2. Skulle verkligen behöva städa i mitt hus oftare, men det är ju såååå tråkigt!
  3. Jag är sjukligt noga med att passa tiden, och blir ganska sur på folk som inte gör det.
  4. Spenderar alldeles för mycket tid vid datorn.
  5. Shopoholic, nåja... Men jag köper helt klart mer scrapsaker än jag behöver, men vem fasen vill nöja sig med det man har?
  6. Har en urgammal mobil, och jag bryr mig inte!
  7. Skulle behöva gå ner i vikt, men har alldeles för dåligt karaktär. Mat är ju ljuvligt, och choklad, och kladdkaka, och hallon dessert, och...
  8. Är väldigt kräsen med maten, vill ha vällagat kött och äter inget malet/pressat eller på annat sätt ihopjoxat.
  9. Sover fortfarande på samma kudde som när jag var liten :)
  10. Tycker det är vansinnigt kul att sjunga. Högt i bilen, på hög volym med mitt singstar, ja var som helst nästan!

Jaha ni, det var 10 sanningar om mig det. Hoppas ni fick veta något nytt i alla fall, hahaha...

Och då ska vi se, vilka vill jag nominera till detta nu då... hm... tänk... tänk...

Tiggy

Lillnettan

Millan M

Jessica

Anneli

Mia T

Pernol

Japp det var sju det, nu väntar jag med spänning på att lära känna er tjejer lite bättre, hihi...

Nu tror jag att jag ska pyssla en liten stund till!

Tuddelu go' vänner!

Magdas skisstävling

Jag har gjort ett bidrag till Magdas skisstävling. Som jag sagt tidigare så scrappar jag så lätt när jag har något att gå efter. Sen kan man ju lägga till, dra i från, vända och ändra i all oändlighet, men ändå , en utgångspunkt är skönt att ha.
.
Skissen ser ut så här:Ganska fritt, fast ändå något att gå efter...

Så har jag gjort:

Fotot är på min son som har så stora vackra ögon att jag bara var tvungen att scrappa denna bilden. Någon riven kant finns med som vanligt, chalkat lite här och där, band, blommor och lite annat smått och gott.

Jag gillar dessa Trinket Pins. Så lätt att förhöja ett alster med dem. Och de passar min stil. Den vita texten är rubons. Gillar dessa jättemycket. Kommer från en bok, med långa rader av bokstäver. Skulle så gärna vilja ha en med svarta bokstäver oxå, så är det någon som vet var jag kan få tag på en, hojta på mig med en gång!

Härliga underbara vackra blommor från Prima och Petaloo, två skira skelettblad har smugit sig in oxå. Här kan man skymta bandet under bilderna. Visst är det fräckt?


Crackle Paint! Denna ljuva underbara tingest!! Är så glad att du och jaghar blivit vänner, hihi... Chipboard frames från Maya Road och målat med Crackle Paint sedan har jag lite försiktigt chalkat över så att sprickorna ska framträda lite mer. Och en charm som pricken över i:et.

Jag är allt lite scrapsugen idag, så jag får nog lov att leta upp mig någon tävling och pyssla ihop något till. Jaja vi får se vad som hinns med!

Tjingeling på er godingar!

onsdag 27 maj 2009

Vill ha...

Motivet har en superfin BlogCandy och jag vill ha!!! Kolla in den läckra baseball-killen. Står ju helt redo att bara drämma till bollen!!!



Så jag har tagit en lott och hoppas på turen! Gör det samma du oxå...

måndag 25 maj 2009

Och vinnaren är......

Ja så var det då dax att redovisa vinnaren i min lilla BlogCandy!!! Men först så vill jag tacka alla er goa tjejer som deltagit i utlottningen. Utan er så är ju blogen meningslös! Så ett STORT STORT TACK, tjejer!!!

För att lotta fram vinnaren har jag använt mig av http://www.random.org/

Och så till vinnaren då...

...........


...........


...........


...........


...........


...........


...........


Nr: 27 JESSICA!!

Ett extra stort grattis till dig! Visst är det väl så att jag redan har din adress? Och ni andra, titta gärna in i hennes blog, även om hon är nybörjare så har hon massa fint att kika på!!

Nu ska jag återgå till min lilla tutorial som jag jobbar på för Handarbetas räkning. Intresserad? Titta in på söndag till Handarbetas blog så får du se!

Over and out!

lördag 23 maj 2009

Ett litet tävlingsbidrag...

Så var jag då igång igen, hihi...
.
Denna gången har jag gjort ett kort till Pysseltagens tävling för maj... Man skulle göra ett monokromatiskt kort, och för att utmana mig själv så började jag att färglägga stämpelmotivet och sedan var jag tvungen att följa det färgvalet när jag gjorde kortet. Och det blev ett rooosa kort! Älskar ju rosa! Men det var inte helt lätt kan jag säga... Jag upptäckte att jag inte alls hade så många rosa papper att välja mellan som jag trodde! Det är alltid lite vitt eller grönt... eller brunt med i bilden. Men till slut hittade jag lite papper som funkade, och dessutom så kladdade jag på lite rosa torrchalk på de ställen som var tveksamma.
.
Så här blev i alla fall resultatet:

Jag gjorde en variant på ett crisscross kort.


Kram stämpel stämplade med tattered rose distressdyna, och chalkad svagt rosa, syns knappt, hmmm. 3D-kuddar för att få lite volym. Och en snutt väv under.


Här ser man man snörningen lite grann, jag har använt mig av min hörnstan och stansat ut guppen, sedan gjort hål med en håltång och till sist trätt i ett vackert band. Blommor förstås, kan ju inte göra ett alster utan blommor ju! Och rosa pärlfloss som snirklar sig runt lite här och var...


Här är stämpelmotivet, mitt senaste inköp på tradera. gillar den skarpt! Man fick måla hud och hår i avvikande färger. Glitterlim på vingarna förstås. Det är tre lager med papper oxå, ville få lite volym även här...
Och så en bild på den lilla dragflärpen. Jag har stansat ut en cirkel med en qk-die jag har, klippt den mitt i tu och gjort hål för ett band. Blev en mysig detalj tycker jag.
Ja det var nog allt för denna gången, nu ska jg ut på en lite bloggrunda!

Tjingeling pling på er godingar!

onsdag 20 maj 2009

Här ska ni få se!

För några dar sedan hittade jag till en blogg jag inte varit inne på tidigare. Lenas papperspyssel. Jag surfade runt och tittade på alla fina alster som fanns i bloggen. Och i ett av inläggen skrev hon att hon hade en hel del stora blommor över eftersom hon mest gjorde kort så var det bara de små som gick åt. Så om någon var sugen på lite större blommor kunde hon skicka lite...


Jag som äääälskar blommor, i alla storlekar blev ju så klart jättesugen! Och titta vad som kom i min brevlåda här om dagen:


TACK SNÄLLA DU! De kommer verkligen till användning hemma hos mig! Superfina och mina färger! Tackeli tack :)
Nu ska jag sätta mig och göra några kort som jag fått material till genom en swap på Svensk Scrapbooking.
Tjola hopp!

lördag 16 maj 2009

Blog Candy!

Här kommer då den utlovade BlogCandy'n... Och för er som inte vet så firar jag 5000 besökare! Det är jättestort för mig och jag är så glad och tacksam över alla goa tjejer som tittar in här och lämnar kommentarer titt som tätt.



Visst är det fint? Knappar, pins, blommor i mängder, en liten stämpel, brads, band förstås, punchinella, dekorationer, bokstäver och papper.

För att delta i Candy'n svarar du på inlägget och länkar från din blogg. Jag vill ju gärna att så många som möjligt får vara med :) du kan vara med och tävla fram till nästa söndag 23,59 (alltså 24 maj!) Och på måndagen medelar jag vem vinnaren blev.

Så lycka till mina vänner!

fredag 15 maj 2009

En liten utmaning...

Jag har blivit utmanad av Pernol!Sånt här tycker jag är ganska kul så jag hänger på!

Det går ut på att jag ska berätta vad jag har för 3 saker i mitt:
Kylskåp: mjölk, choklad, hostmedicin
Frysen: kycklingfilé, glass, frysta kryddor
Skafferi: Oboy, Allbran, strösocker
Handväska: Rabattkuponger, husnycklar, värktabletter
Sminkväska: allt som tänkas kan behövas!
Badrumshylla: Tops, munsårssalva, hårband
Förråd: Presentpapper, dynor till utemöblerna, resväska
Hjärna : Är det nåt jag har glömt?
Jackficka: Bilnyckel, tändare, fickludd
Kryddskåp: Flingsalt, kalvfond, fransk örtkrydda
Barskåp: slattar av likör och whiskey

Nu utmanar jag förstås ett par tjejer som jag gärna vill veta lite mer om! Nämligen :

.
Jag kommer och kollar svaren om ett par dar tjejer!
Kram till er alla så länge!

JIPPIE!!!!!

Nu precis slog besöksmätaren om till 5000 besökare!!!! Åh! Jag är så glad!!! Det hade jag väl aldrig kunnat tro och på bara 9 månader dess utom!!!

Jag vill verkligen säga ett jättestort TACK till alla er goa vänner där ute som tittar in här och förgyller min vardag med era underbara kommentarer. Ni är guld värda varenda en av er!!!

Så för att fira kommer det upp en liten BlogCandy här i morgon, för sent för att fota något nu.

Så glöm inte bort att titta in här i morgon!

Nu ska jag försöka få färdigt mitt DT-alster.

Chipp chopp på er godingar!

Fiiiinfiiina saker...

Idag har jag fått mitt första DT-paket från Fia på Handarbeta!!

Jag fick ett mail att hon skickat det men att det bara var lite grejer för hon ville skicka mer, när hon fått hem alla de läckra nyheterna som hon väntar in... Det är tydligt att hon och jag inte alls har samma uppfattning om vad "lite" är. Så jag var bara tvungen att fota och visa er...

Kolla in sicket läckert paket jag fått:


Papprena är ju bara så mysiga, och blommorna, visst är de alldeles underbara!

Så glöm nu för guds skull inte att kolla in på Handarbetas blogg på söndag för att kolla vad jag skapat av allt detta läckra.

Tjingeling pling och en go helg på er!

onsdag 13 maj 2009

Det har hänt sååå mycket roligt idag!!!

Jodå, idag har det varit en riktigt rolig dag!!

Gubben (för det är han nu!) min, fyller 40 år idag! Grattis Älskling! Han ville egentligen inte ha någon uppståndelse, så vi har firat lite med familjen bara. Sjöng "Ja må han leva" på morgonen, lunchade tillsammans bara han och jag på restaurang, och njutit av en god tre-rättersmiddag och myst tillsammans med familjen nu ikväll...

Av mig och hans två syskon så fick han en hemlig resa som går av stapeln i Juni, så jag hade knåpat ihop ett kort.

Jag ville prova att göra ett sånt där kort med ett hål i och motivet som sitter på 3D-kuddar... Var jättekul att göra!

Sedan minsann så har jag fått en vacker stämpel idag!!! Jodå!!! För urgulliga Susanne på Countryscrap (för övrigt en alldeles underbar butik för oss som gillar vintage och Shabby chic) mailade mig idag... På deras blogg har de en post om att man får önska saker som man skulle vilja att de tog hem till butiken. Och om önskan går i uppfyllelse så kan man ha turen att vinna det man önskat! Och det gjorde jag idag!!!

Thjiiiihoooo!!! Jag blev så glad!!! Jag fick själv gå in i shoppen och välja mig valfri stämpel från Crafty Individuals som jag önskade att de skulle ta hem. Snacka om att jag blev bara så glad!!! TACK SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA DU!!!

Jag valde denna stämpeln, visst är den fin?


Och inte nog med det! Idag har jag oxå fått hem min order från Scraplagret... Man skulle faktiskt kunnat tro att det var min födelsedag idag... Jag beställde sent i måndagskväll, fick den personliga orderbekräftelsen igår morse och idag fanns paketet utanför min dörr, det kallar jag service det!!!

I paketet fanns finfina embossade cardstock från bazzil och så fiiina stämplar från Greetin Farm. Som jag längtat efter de stämplarna!!! Och just nu har de ett superbra pris på dem oxå, så är du sugen bara in och beställ med dig...

Ja det var väl allt för idag...

Kram på er go' vänner!

fredag 8 maj 2009

Jag har fått post!

Jodå, igår när jag kilade ut efter posten så låg det ett spännande kuvert i brevlådan. Till mig!!
Titta vad jag fick!!
Visst blir man glad när det finns sånna här fina, omtänksamma kort i ens brevlåda! Det är från Pernilla, TACK SNÄLLA SÖTA DU!! Du gjorde min dag!
Jag har nu hunnit göra färdigt mina KAOS-awarder. Det blev faktiskt fyra stycken. Ska posta dem idag, för jag vill att det ska vara en överraskning för tjejerna som får dem. Men jag lovar att tala om det för er oxå nästa vecka när alla hunnit få sina.
Det är ju Yoli som startade med denna härliga trend, och hon skriver så här:
KAOS
(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)
En levande logga som sänds till någon man uppskattar. Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare.
Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar.
Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. Å på dessa ska ens egen stil, eller spcialiteter finnas med.
Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn
Storlek: 10x15cmSedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.
I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare. Kanske skiva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.
Här kommer då bildbevisen på mina fyra:
Nr 1:


Nr 2:




Nr 3:



Nr:4




Ja det var väl allt för idag! Nu ska jag åka och köpa pizza faktiskt!

torsdag 7 maj 2009

Snart är det dags för träff igen :)

Jodå, på lördag bär det av till västervik för en härlig dag tillsammans med goa vänner och en del nya oxå! Ska pyssla hela dagen, ska bli så kul.

En liten workshop ska jag oxå hålla i, om mina blommor. Lära ut lite tips och trix m.m.

Det är Hanna på Hannas Pysselstuga i Västervik som håller i träffen. En riktigt go tjej som jag lärde känna för inte så länge sen. Men som jag känner att jag gärna blir go vän med. Kram på dig Hanna!!

Sedan har jag fått en AWARD till! Gissa om jag blev glad.





Det är goa Eva som jag inte heller känt så länge men är redan skyldig henne massor... TACK Snälla rara du!! Det var nämligen hon som visade mig MCP-tekniken på OscarsScrappen.

Och jag är så kär i dessa pennor. Ska köpa fler hos Hanna på lördag.

Så nu ska jag hoppa i säng. Har en lång dag i morgon och på lördag lär det ju knappast bli vare sig kortare eller lugnare! Hahaha...

Ses snart Västervik! Here I come!

tisdag 5 maj 2009

TACK TACK TACK

Jag ville ge att jättestort tack till Angelica som hörde min bön och hjälpte mig att göra en egen signatur!

Du är en go vän att ha! TACK SNÄLLA...

KAOS och award igen!

Jaha så har då ännu en vecka börjat... Och jag har redan hunnit beställa från två olika butiker, hihi... en kompis ville shoppa lite och undrade om jag visste någon mysig butik så jag föreslog att vi skulle beställa lite (!) från Ljuva änglar, har du aldrig varit inne hos dem måste du bara hasta dit. De har massa läckra saker, och snabb leverans oxå!

Sedan när jag satt och betalade den orden så kom ett mail från Brunkullan att de har 25% på det mesta i sin butik, så då var jag ju bara tvugnen att handla lite där oxå! Blev mest papper och förnödenheter, men de måste ju oxå inhandlas någongång och då är det ju alltid trevligt med lite rabatt!

Sedan har urgulliga Dolliver/Angelica skänkt mig en Award!! TACK snälla goa du!! Har ni inte varit inne hos henne förut är det verkligen dax för ett besök där!!





Awarden skickar jag denna gång vidare till mina nya kollegor på Handarbeta! De är så goa och skapar så mycket fint!


Sedan måste jag ju bara visa vad jag har fått av min alldeles supergoa vän Lillnettan:



EN KAOS- AWARD!!! Gissa om jag blev glad!!!

Så här skriver hon: BellaMio, tjejen som lärde mig använda pappersskärare, visade vad en distressdyna var och har bistått med hejarop under hela min scrap-utveckling. Skulle inte ha kommit långt utan dig!

Det var inte utan att jag fick blinka ett par gånger extra när jag läste det kan jag säga... Och visst är hon grymt duktig!! Önskar jag kunde se nya saker och ta mig an utmaningar som den tjejen kan...

Nu är det ju då min tur att skicka vidare till tre goa pysslare... Jag har redan bestämt mig för vilka de ska gå till, men jag vill att det ska vara en överraskning när de dimper ner i brevlådorna hemma hos dessa tre tjejer... Jag sitter och knåpar på den första nu, men lovat att visa när de är färdiga!


Sedan skulle jag vilja ha lite HJÄLP!! Är det någon vänlig själ som kan lära mig hur man lägger in en egen underskrift i sin blogg efter varje inlägg? Jag har kollat runt lite men får inte till det... Vet du hur man gör? Snälla, hjälp mig!!

Ja det var väl allt för denna gången!

Stor kram till er alla!!

söndag 3 maj 2009

För första gången...

Så har jag då bloggat på Handarbetas blogg (sneglar på länken åt höger) för första gången...

Varannan söndag är min blogg dag. Så då blir det nog lite snålare med inläggen här de söndagarna... Iaf, det var jättekul och lite nervöst att skriva i någon annans blogg. Men jag tycker nog att jag höll min vanliga svamliga stil ganska bra, hahaha...


Tänke visa er ett litet kortjag snodde ihop härom kvällen. Dottern skulle på kalas i fredags och med presenterna måste ju förstås mamma knåpa ihop ett kort och skicka med!
Det är ett väldigt enkelt kort ihopsnott på en kvart eller så... men fint i all sin enkelhet ändå!


Här får ni en närbild på hur motivet är färglagt... lyckade måla hela motivet utan att få några allergikänningar heller. (Yippie!!) Tycker nog att jag börjar behärska tekniken med MCP-pennorna nu...


Glöm nu för allt i världen att kila in till Handarbeta och kolla in min LO där! Jag vill ju veta vad ni tycker...

Kram go vänner!